2016. január 23., szombat

Professzionális monitor + hangprojektor

BenQ - BL3201PT
A világ első 32" 4K2K monitora, dizájnerek számára.




  • Kijelző mérete: 32"W
  • Felbontás (max.): 3840 x 2160
  • Képarány: 16:9
  • Képponttávolság (mm): 0.1845
  • Fényerő (tip.): 350
  • Natív felbontás (tip.): 1000:1
  • DCR (Dinamikus kontraszt arány) (tip.): 20M:1
  • Panel típus: IPS technology
  • Betekintési szög (B/J; F/L) (CR>=10): 178 / 178
  • Válaszidő (Tr+Tf; tip.): 4ms (GtG)
  • Megjeleníthető színek: 1.07 Billion
  • Színskála: 100% sRGB
  • Bemeneti csatlakozás: DVI-DL / HDMI1.4 *2 / DP1.2 / mDP1.2 headphone jack / line in
  • Hangszóró: 5W x2
  • USB hub: USB3.0*3 (Rear) / USB 3.0*2 (Side) / mini USB*1



A BL3201PT, egy lenyűgöző 32W kijelző, amely IPS technológiával és a legfejlettebb 4K2K ultra-high-definition (UHD) felbontással rendelkezik. Ezekkel a képességekkel támogatja a látvány-intenzív munkákat, mint a CAD/CAM-et, az animációt, a videó szerkesztést és grafikus művészetet, így a szakemberek szeme elé aprólékos részletességű, pontos megjelenítést ad és magas termelékenységet indukál.

A professzionális monitorok pontosságra tervezve

32 4K UHD Monitor
A egyre növekvő az igény nagyképernyős, ultra-HD felbontású professzionális monitorok, amelyre választ a BL3201PT monitor ad. A 32W 4K2K kijelző - a beépített BenQ által továbbfejlesztett IPS technológiával - 300%-kal nagyobb munkaterületet és megnövelt hatékonyságot, termelékenységet kínál a CAD/CAM, az animációs, a videó szerkesztés és grafikai művészetek szakembereinek.



100% sRGB az IPS technológiával
A megjelenített színek a legfinomabb pontossággal rajzolódnak ki a monitoron, bármely szögből is tekint rá. A 10-bites panel több, mint egy milliárd színárnyalatot képes megjeleníteni, így minden egyes kép eleven és színekben gazdag lesz.

178°/178° ultra-széles betekintési szög:
Azoknak, akik a tökéletes és autentikus színeket keresik, gyakorlatilag bármely betekintési szögből - balról, jobbról, fentről és lentről egyaránt.

100% sRGB ultra-élénk IPS technológia:
Azoknak, akiknek a 72%-os NTSC monitor színárnyalat kevés, és gazdag árnyalatokra és élénk tónusokra vágynak.

Színelváltozás mentes kijelző:
Azoknak, akik következetes színekre vágynak, függetlenül attól, hogy honnan nézik a monitort.

Azoknak, akiknek a szemük éhezik a részletességre és a pontosságra

CAD/CAM

A professzionális CAD/CAM mérnökök és dizájnerek számára rendkívül részletes megjelenítés - tisztaság, színhűség és pontosság - szükséges, amely létfontosságú munkájuk során. A BenQ BL sorozata számos monitormegoldást kínál, amelyek kielégítik az igényt a maximális teljesítmény iránt, valamint a CAD/CAM üzemmód segítségével még a legapróbb részlet is megjelenik, legyen szó akár Pro/E, SolidWorks, AutoCad, CATIA vagy egyéb CAD/CAM szoftverről. Felismerve a multi-tasking és az együttműködés igényét, a monitorok átgondolt funkciókkal segítik a párhuzamos feladatfuttatást, összehasonlítást és a termelékenységet. Lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a tervezési munka több kolléga által is megvitatható legyen.

CAD/CAM üzemmód

A bonyolult drótvázak megjelenítéséhez, kapcsolja be a CAD/CAM üzemmódot, így a monitor szín és kontraszt beállításai úgy változnak meg, hogy egyetlen vonalat és egyéb grafikai információt is elveszítene.

ANIMÁCIÓ

A professzionális animációs szakemberek személyesítik meg a mozgó képeken a művészetet, így minden apró részletnek kiemelkedően fontos szerepe van az élettel teli alkotás eléréséhez. A vizuális művészek igényeire a BenQ BL sorozat adja meg a választ, ugyanis kompromisszumok nélküli pontosságot, következetese színárnyalatokat, széles képoptimalizálási lehetőségeket kínál, mint például a fényerő-fokozó animáció üzemmód. Ezeken felül számos megtekintési funkcióval is rendelkezik a monitor, amelyekkel párhuzamosan végezhetők el a színmódosítások. Egyetlen részlet sem menekülhet az alkotó szemei elől!

Animáció üzemmód

A sötét tónusú helyeken található, nagy részletességű textúrák megkülönbözetésére a BenQ kifejlesztette az animáció üzemmódot, amely a - világos részek túlexponálása nélkül - emeli meg a kép fényerejét. Ez a funkció lehetővé teszi a rajzolóknak, hogy könnyedén finom hangolják az animációt.

10-színtű beállítási lehetőség az animáció üzemmódban

A kijelző fényerejének 10 szintes beállításával a sötét tervezési területek is pontosan jelennek meg.

Videó szerkesztés

A színhelyesség és a tiszta vonalak megjelenítése rendkívül fontos a professzionális videó szerkesztés területén dolgozóknak. A BenQ BL sorozata 100%-ban sRGB monitorokból áll, amelyek QHD és 4K2K UHD felbontásban kínálnak valódi, élethű színekkel, éles és tiszta megjelenítést. A nagyméretű munkafelület teljes hozzáférést biztosít a szerkesztőknek a szerkesztői eszközökhöz, az alkalmazásokhoz és a képekhez, amelyekkel dolgoznak, így maximális hatékonysággal láthatják el feladatukat.

REC. 709: optimális színpontosság
A BL sorozat monitorai között találhatók olyanok is, amelyek lefedik a REC. 709 színteret. A színtér szabványosan a HDTV-khez lett kifejlesztve, így a natív REC. 709 színhűség biztosítja minden egyes szín optimális pontosságú megjelenítését.

GRAFIKUS MŰVÉSZEK
Nagyszerű társa lehet a grafikus művészeknek, fotósoknak, retus szakembereknek ez a kiváló minőségű monitor, amely nagy felbontású, kiváló színhűséggel és nagysebességű csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik. A BL sorozat a legnagyobb, 3840x2160 4K2K pixel - felbontású, 100% sRGB kompatibilis monitor, amely a BenQ továbbfejlesztett IPS technológiájával rendelkezik, amelyek segítségével egyenletes és megbízható színeket és minden részletében pontosan kidolgozott képeket garantál, gyakorlatilag bármely látószögből nézve is. A többféle csatlakozási lehetőség és a különféle üzemmódok lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy sokféle eszközt csatlakoztassanak és többfeladatos munkát is egyszerűen végrehajthassanak.

Ultra-magas felbontás
A 3840x2160 4K2K ultra-magas felbontás (UHD) több, mint 300%-kal nagyobb munkaterületet kínál, mint a 1920x1080 FHD felbontás. A nagyobb képpont-sűrűség részletesebb képernyő-megjelenítést tesz lehetővé.



Gondos tervezés - a nagyméretű kijelző jobb kihasználása

Kettős képarány
A professzionális tervezők megszokták, hogy négyzet alakú monitorokon dolgoznak. Ehhez a kialakult szokáshoz alkalmazkodik a BenQ 32" BL sorozatú monitor. A 32" felület két, nagyjából 19" képre osztható, két 4:3 vagy két 5:4 arányú területre. A kijelző üzemmód segítéségével további méretek szimulálhatók, a 4:3-as 19-tól a széles 30-ig.

Kép-a-képben (PIP) & Kép-a-kép-mellett (PBP)
A további kényelmes és termelékeny munkához a monitor PIP/PBP funkciói lehetőséget adnak két, párhuzamos jelforrásból érkező, két vagy több kép összehasonlítására és hatékony munkamegbeszélés lefolytatására.

Asztal méretezés
A BenQ Display Pilot szoftvere segítségével a kívánt részlet jeleníthető a meg a teljes asztalból, amellyel jobb multitask érhető el. *Display Pilot szoftver és Windows operációs rendszer szükséges a működéshez.

Egylépéses telepítés - optimális megjelenítés testre szabással

BenQ Display Pilot szoftver
A Display Pilot szoftver egy teljes testre szabást kínáló csomag, amellyel a tervezők saját igényeik szerint változtathatják a monitor beállításait. Az Application Tuning funkcióval lehetőség van színséma hozzárendeléshez a rendszeresen használt alkalmazásokhoz. A Display Pilot szoftver pedig automatikusan kiválasztja és beállítja a megfelelő színsémát. Egyé, a Display Piloton keresztül elérhető funkciók pedig: Auto Pivot, Asztal méretezés, PIP/PBP és egyéb OSD beállítások, mint például a fényerő szabályozás.

Ergonómia a munkában - a maximális tervezési kényelemért

OSD vezérlő
Könnyedén válthat az OSD vezérlő segítésével a különböző üzemmódok között: CAD/CAM üzemmód, animációs üzemmód és alacsony kék fénykibocsátású üzemmód között. Az OSD beállításokra is használható, mint például a fényerő-szabályozás.


Ergonomikus monitor – HAS
A monitor széles állítási lehetőségeivel – magasság, billentés, forgatás, fordítás – tökéletesen, egyedileg testre szabható a saját munkahely, valamint a maximum 150mm-es magasságállítás révén a személyes használati szokásoknak is teljes mértékben megfelel.


Auto-Pivot
Az automatikus pivot érzékeli a monitor elforgatását és annak megfelelően dinamikusan - álló vagy fekvő tájolásba és a Windows vagy a videokártya állítása nélkül - forgatja el a megjelenítet tartalmat.

Szemvédelem - Mert a szeme egészsége fontos

BenQ szabadalmaztatott villogás-mentes technológia
A BL sorozat a legújabb BenQ által szabadalmaztatott villogás-mentes technológiával van felszerelve. A technológia kiküszöböli a minden fényerő-szinten fennálló villogást és a hatékonyan csökkenti a szem fáradását. A hagyományos LCD kijelzők 200-szor cserélnek képet másodpercenként. Ez a villogás az ember számára már nem érzékelhető, azonban a szem érzékeli a villogást, így ezért is fontos, hogy enyhítsük a szemre nehezedő stresszt, amit a villogó képernyő okoz és tartsuk egészségben szemeit, miközben egy új terven dolgozik.

Egyedülálló alacsony kék-fénykibocsátás üzemmód
Kék fényt minden monitor kibocsát, olyan spektrumban, mely zavarhatja a szemet. A BenQ egyedülálló Alacsony kék fénykibocsátó technológiája csökkenti a kék fény kibocsátást és lehetőséget biztosít az egészségesebb számítógép használatra. A kék fénykibocsátás csökkentéséhez válassza a négy rendelkezésre álló Alacsony kék-fénykibocsátó üzemmódok közül - az OSD gomb segítségével - a legmegfelelőbbet:


- Multimédia üzemmód (30%-os kékfény-csökkentés) megtartja a kimagasló képminőséget fotók, videók, animációk vagy egyéb multimédia megjelenítésekor, azonban jelentősen csökkent a kék fény kibocsátása.
- Web-szörf üzemmód (50%-os kékfény-csökkentés) optimalizálja a weboldalak olvasási élményét
- Irodai üzemmód (60%-os kékfény-csökkentés) biztosítja a szem kényelmét és egészségét, miközben a szövegszerkesztési, email és egyéb irodai feladatok hatékonysága növekszik.
- Olvasási üzemmód (70%-os kékfény-csökkentés) azt a helyzetet szimulálja, mintha valódi papírt tartana szemei előtt. Ebookot, hosszú dokumentumot vagy egyéb anyagot, amely hosszabb koncentrációt igényel. Így is ismerheti: BL 3201 PT, BL 3201PT, BL3201 PT

Nincs több elvesztett vonal
A pontos színskála a képzeletet kelti életre. A nagyméretű tervezőfelület és felbontás még a legapróbb részleteket is felfedi. Az ergonomikus kialakítás pedig megkíméli szemeit és nyakát a megerőltetéstől, amelynek eredményeként a monitor tökéletesen megfelel a CAD/CAM felhasználási elvárásoknak!
A 2560x1440 WQHD felbontás által nyújtott extra munkafelületnek köszönhetően kevesebb görgetésre van szükség a nagyításhoz. Kezdje el használni most a BenQ CAD/CAM monitorát és fokozza a munka hatékonyságát!
Az egyedülálló CAD/CAM üzemmódot a CAD/CAM felhasználók számára, kifejezetten a munka hatékonyságának növelésére, illetve a szem fáradásának csökkentésére tervezték. A szín kontrasztjának emelésével minden egyes, megjelenített vonal tökéletesen megkülönböztethető. A BenQ CAD/ CAM monitorral nincs több elvesztett vonal a tervezési munkálatok közben.
A sötét részletek egyértelmű megkülönböztetése érdekében a BenQ kifejlesztette az animáció üzemmódot, amely úgy növeli meg a sötét képrészletek fényerejét, hogy a többi terület túlexponálttá válna. Az animáció üzemmód tíz fényerő-szintjével kényelmet és szabadságot ad, amely lehetőséget a tervezők tárt karokkal várnak.
A BenQ továbbfejlesztett 100% sRGB kijelző technológiájával minden szín a legfinomabb részletekben és pontsággal jelenik meg, bárhonnan is tekint rá. Válassza a BL3200PT-t, és ossza meg a professzionális vizuális élményt.
Az automatikus pivot érzékeli a monitor elforgatását és annak megfelelően dinamikusan forgatja el a megjelenítet tartalmat. Minden megjelenített ablak egyenletesen osztódik el a képernyő, ha rákattint a Desktop Partition ikonra, mely egyetlen kattintással teszi lehetővé munkáinak összehasonlítását. Mi több, a különböző üzemmódok állíthatók be a sűrűn alkalmazott szoftverekhez. A Display Pilot automatikusan átvált az előre beállított üzemmódra a szoftverek elindításakor.
Az egyedülálló, minden BL3200PT monitor állványába épített vezérlőeszköz közvetlenül fér hozzá az OSD menühöz. A három előre beállított gyors elérésű gombbal válthat az 1. sRGB üzemmód, a 2. CAD/CAM üzemmód és a 3. Alacsony kék fény kibocsátás üzemmód között, vagy hozzáadhat saját megjelenítési beállításokat is, amellyel még rugalmasabban testre szabható a monitor.
A nagyképernyős monitorok általában sok helyet foglalnak el a asztalon. A BL 3200-at úgy tervezték, hogy a lehető legkevesebb munkaterületet foglalja el. A kompakt állvány lehetővé teszi, hogy az asztal szélére helyezhesse a monitort, és így növelje a rendelkezésre álló munkaterületet és kényelmet.
A készülék oldalán kényelmes elérést biztosítanak a be- és kimeneti csatlakozások. 2 darab USB 3.0 port, és egy SD kártya olvasó, amelyek szupersebességű adatátvitelt tesznek lehetővé.
A vékony kerete könnyedebbé és nagyobbá teszi a monitort. A multi-monitoros megjelenítéskor - kettő vagy több készülék használatakor - a vékony káva kevésbé zavaró és hatékonyan növeli meg a rendelkezésre álló munkateret.
A monitor széles állítási lehetőségeivel – magasság, billentés, forgatás, fordítás – tökéletesen, egyedileg testre szabható a saját munkahely, valamint a maximum 150mm-es magasságállítás révén a személyes használati szokásoknak is teljes mértékben megfelel.
A villogás-mentes technológia a teljes fényerőtartományban szünteti meg a villogást. A hagyományos LCD monitorok 200-szor villognak másodpercenként. A szem nem látja ezt a villogást, azonban minden bizonnyal érzékeli azt. Szabadítsa meg a szemeit és váltson CAD/CAM villogás-mentes monitorra, és hagyja, hogy szemei kevesebbet dolgozzanak, miközben ön CAD/ CAM tervezéssel van elfoglalva. Kék fényt minden monitor kibocsát, olyan spektrumban, mely zavarhatja a szemet. A BenQ egyedülálló Alacsony kék fénykibocsátó technológiája csökkenti a kék fény kibocsátást és lehetőséget biztosít az egészségesebb számítógép használatra. Kapcsolja át a monitort a négy alacsony kék fénykibocsátó beállítás egyikére (multimédia – 30% csökkentés, web-böngészés – 50% csökkentés, irodai – 60% csökkentés, olvasás – 70% csökkentés), és jutalmazza meg szemét anélkül elvesztené a vizuális élvezetet. Az üzleti felhasználóknak gyakran kell dokumentumokat a képernyőn olvasni. Az Olvasási üzemmód úgy állítja be a monitor fényerejét, kontrasztját és élességét, mintha papírt tartana szemei előtt, miközben nem szükséges papírt pazarolnia a nyomtatáshoz.
A környezeti fény intenzitásának megfelelően a szemvédő szenzor automatikusan szabályozza a monitor fényerejét, hogy az egész napon át tartó használat mellett is optimális élességgel kényelmes legyen a munka.


Basetech SB32 2.1 hangrendszer

A monitor egyetlen gyenge pontja a beépített hangszórója, amelytől mély, telt hangokat ne várjunk. Megoldást egy kiegészítő nyújt, amely tökéletesen illik a monitor alá.


A Basetech SB32 egy extrém lapos hangfal, ami egyszerűen a TV vagy a monitor alá helyezhető. Az esetleges helyproblémák ellenére sem kell ezentúl nélkülöznie a jó hangzást. Ha jelet kap akkor automatikusan bekapcsol, de ha 15 percig nem érkezik rá jel akkor pedig automatikusan kikapcsol.

  • Hangfal típus: Soundbasse
  • 2.1 hangrendszer beépített mélysugárzóval
  • Kimenő teljesítmény: 2 x 7,5 W + 15 W
  • Stílusos, minimalista dizájn
  • Kezelés puha tapintású gombokkal vagy távirányítóval
  • Egyszerűen a TV vagy monitor alá helyezhető, Max. 50 kg-os TV-t bír el
  • Bemeneti csatlakozók: audio, sztereo (3.5 mm jack)
  • Frekvenciatartomány: 60-20000 Hz
  • Méret, magasság: 50 mm
  • Méret, mélység: 218 mm
  • Méret, szélesség: 584 mm
  • Szín: Fekete
  • Súly: 1.68 kg
  • Üzemi feszültség: 220-240 V/50/60 Hz
  • Teljesítmény felvétel: 18 W

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése