2016. április 28., csütörtök

Húsevő növények - Kürtvirág

A húsevő növények kifejezés egy egész növény csoportot jelent, több száz fajtával, méghozzá olyan növények csoportját, amelyek a hagyományostól eltérően állati fehérjékkel táplálkoznak.

Ezek a növények a világ különböző részein élnek, ám különös táplálkozási szokásuk abból fakad, hogy az adott területen a talaj nitrogénben szegény, így a növények ezt a különböző rovarokból nyeri ki.

Sarracenia

A kürtvirág, mint neve is mutatja már alakjáról is könnyen felismerhető. A növény egy üreges kürtszerű levelekkel rendelkezik, amely nektárillatot áraszt, így ez az édeskés illat odavonzza a rovarokat, amelyek berepülnek a kürtbe, majd a fedél záródása után már nem menekülnek.

A kürtvirág kedveli a világos napos helyiségeket, de nyáron tegyük kissé hűvösebb helyre, mert a túlzott napsütés árthat neki. Télen 5-10 fokos környezet az ideális számára, az ennél melegebb helyiségben télen gyakran elpusztul a növény. Tavasztól őszig öntözzük bőségesen a földjét, majd télen csak annyi vizet kapjon, hogy a földje ne száradjon ki. Szükséges számára a magas páratartalom, de ne permetezzük a leveleket közvetlenül.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése