2021. október 30., szombat

Fordítók

Eredeti szöveg:

Everyone agreed that the day was just right for the picnic to Hanging Rock – a shimmering summer morning warm and still, with cicadas shrilling all through breakfast from the loquat trees outside the dining-room windows and bees murmuring above the pansies bordering the drive. Heavy-headed dahlias flamed and drooped in the immaculate flowerbeds, the well-trimmed lawns steamed under the mounting sun. Already the gardener was watering the hydrangeas still shaded by the kitchen wing at the rear of the College.

webforditas.hu (2021):

Mindenki egyetértett azzal, hogy a nap egy csillámló nyarat igazságos volt egyenesen a piknikért Hanging Rock – reggel cicadasökkel meleg és nyugodt shrilling minden keresztül reggelizik a loquatfákból az étkező-ablakokon és méheken kívül, amik mormolnak a Pansie-k fölött, miközben határolja a meghajtót. A nehéz fejű dáliák lángoltak és lekonyultak a makulátlan virágágyakban, a jó-megnyírt pázsitok, amiket gőzöltek a felszállás alatt, napoznak. Már a kertész öntözte a hortenziákat, amiket még mindig árnyékolt a konyhai szárny a College hátsó részénél.

translate.google.com (2018):

Mindenki egyetértett abban, hogy a napnak igaza volt a Rock - csillogó, nyári reggel meleg és csendes, a cicadák pedig egészen a reggelitől az étkező ablakok és a méhek mormogása fölött mormogó zsilipfáktól zsugorodtak. a vízszintes dálaák lángolódtak és leereszkedtek a merülővirágágyakba, a jól megmunkált pázsit a felvonó nap alatt gőzölgett, a kertész már a kollégium hátsó részén lévő konyhai szárnyat még árnyékolja a hortenziait.

translate.google.com (2021):

Mindenki egyetértett abban, hogy ez a nap megfelelő volt a Hanging Rock-i piknikhez – egy csillogó nyári reggelen, melegen és csendesen, az ebédlő ablakain túli naspolyafákról a kabócák végigvigyorogtak a reggeli alatt, és a méhek zúgolódnak a felhajtót szegélyező árvácskák fölött. Nehézfejű daliák lángoltak és dőltek a makulátlan virágágyásokban, a jól nyírt pázsit gőzölgött a felszálló nap alatt. A kertész már öntözte a hortenziát, amelyet még mindig a kollégium hátulján lévő konyhai szárny árnyékolt.

deepl.com (2021):

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap éppen megfelelő volt a Hanging Rockhoz szervezett piknikhez – egy csillogó, meleg és csendes nyári reggel, a kabócák egész reggeli alatt rikoltoztak az ebédlőablak előtt álló loquatfákról, és méhek zümmögtek a felhajtót szegélyező árvácskák felett. A makulátlan virágágyásokban súlyos dáliák lángoltak és lengedeztek, a jól nyírt pázsit gőzölgött a tűző nap alatt. A kertész már öntözte a hortenziákat, amelyeket még mindig a kollégium hátsó konyhaszárnya árnyékolt.

bard.google.com (2023):

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap tökéletes volt a Piknikhez a Hanging Rocknál - egy szikrázó nyári reggel, meleg és csendes, a cicadák az egész reggeli folyamán csiripeltek a loquat fákból a dining-room ablakain kívül, és a méhek a begóniák felett zümmögtek a kocsiúton. A nehézfejű dália virágok lángolva hajlottak a makulátlan virágágyásokon, a gondosan nyírt pázsit a felkelő nap alatt gőzölgött. A kertész már locsolta a hortenzia bokrokat, amelyek még mindig a konyha szárnyának árnyékában álltak a Kollégium hátsó részén.

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap ideális volt a piknikhez a Hanging Rocknál. A nyári reggel szikrázó volt, meleg és csendes. A cicadák az egész reggeli folyamán csiripeltek a loquat fákból a dining-room ablakain kívül, és a méhek a begóniák felett zümmögtek a kocsiúton. A nehézfejű dália virágok lángolva hajlottak a makulátlan virágágyásokon, a gondosan nyírt pázsit a felkelő nap alatt gőzölgött. A kertész már locsolta a hortenzia bokrokat, amelyek még mindig a konyha szárnyának árnyékában álltak a Kollégium hátsó részén.

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap tökéletes volt a Piknikhez a Hanging Rock-hoz - egy csillogó nyári reggel, meleg és csendes, a cikádok breketeltek reggelizés közben a loquat fákból a dining-room ablakai kívül, és a méhek zümmögtek a begóniák felett a kocsiút mentén. Nehéz fejű dália lángok és lelógott a makulátlan virágágyások, a jól nyírt gyep párolgott a felkelő nap alatt. Már a kertész is locsolta a hortenziafákat, amelyek még mindig az konyha szárnyának árnyékában álltak a College hátsó részén.

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap tökéletes volt a piknikhez a Hanging Rock-hoz. A nyári reggel csillogó volt, meleg és csendes. A cikádok breketeltek reggelizés közben a loquat fákból a dining-room ablakai kívül, és a méhek zümmögtek a begóniák felett a kocsiút mentén. A nehéz fejű dália lángok és lelógott a makulátlan virágágyásokon, a jól nyírt gyep párolgott a felkelő nap alatt. A kertész már locsolta a hortenziafákat, amelyek még mindig az konyha szárnyának árnyékában álltak a College hátsó részén.

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap tökéletes volt a Piknikhez a Hanging Rock-hoz - egy szikrázó nyári reggel, meleg és csendes, a cicadák csiripeltek reggelizés közben a loquat fákból az étkezőablakokon kívül, és a méhek zümmögtek a begóniák felett a kocsiút mentén. A nehéz fejű dáliavirágok lángolva hajlottak a makulátlan virágágyásokban, a gondosan nyírt pázsit a felkelő nap alatt gőzölgött. A kertész már locsolta a hortenziákat, amelyek még mindig a konyhafelépítmény árnyékában álltak a Kollégium hátsó részén.

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap tökéletes volt a Hanging Rock-hoz kirándulni - egy szikrázó nyári reggel, meleg és csendes, a cicadák csiripeltek reggelizés közben a loquat fákból az étkezőablakokon kívül, és a méhek zümmögtek a begóniák felett a kocsiút mentén. A nehéz fejű dáliavirágok lángolva hajlottak a makulátlan virágágyásokban, a gondosan nyírt pázsit a felkelő nap alatt gőzölgött. A kertész már locsolta a hortenziákat, amelyek még mindig a konyhafelépítmény árnyékában álltak a Kollégium hátsó részén.

chat.openai.com (2023):

Mindenki egyetértett abban, hogy a nap pont megfelelő volt a piknikhez a Függősziklánál - egy csillogó nyári reggel meleg és csendes, a kabócák egész reggel visítottak a diófák közül a konyhaablakok mellett, a méhek zümmögtek a begóniák felett, amik a kocsifeljáró mentén virágoztak. A nehéz virágfejű dáliák lángoltak és hajladoztak a makulátlan virágágyásokban, az ápolt gyep párolgott a feljövő nap alatt. Már a kertész is locsolta a hortenziákat, amik még mindig árnyékban voltak az iskola konyhaszárnyának hátulsó részén.

1 megjegyzés: